Македонија | 26.07.2017 - 17:42
Вчера вечерта во Струга буквално не можеше да се дише. Поради пожарот на депонијата кој никој не го гаси, граѓаните на...
Македонија | 26.07.2017 - 17:05
Република Македонија и Република Бугарија (нарекувани во понатамошниот текст заеднички “Договорни страни”),
Црна Хроника | 26.07.2017 - 16:18
Денес на територијата на Република Македонија има еден активен пожар на отворен простор во Македонски Брод.
Македонија | 26.07.2017 - 15:36
Договорот за добрососедство со Бугарија е во согласност со националите интереси на Македонија. Ќе биде потпишан на...

СТАВ

Болни амбиции и државно раскрчмување

Ете дојде и тој ден мандатар на новата „македонска“ влада да ни биде ни помалку ни повеќе туку велепредавникот, фарисејот, луциферот. Човекот кој со странското сценарио во рака не продаде сите без око да му трепне....

Не удирајте по грбот на народот

Заев покажа дека е подготвен да употреби оружје за да ја оствари целта и тоа го стори. Спротивно на членот 43 од Законот за Собранието. Телохранители на раководството на СДС влегоа во Собранието наоружани со пиштоли и...

Љубовен одговор на човечкото зло

Идејата за ширење на христијанството се заснова токму на заповедта Христова за љубов и кон непријателите, во невраќањето на злото со зло, туку со добро и со љубов; токму со мачеништвото (во крв или на совеста), односно...